Pasiruošimas Kvietimo Nr. 03 vietos projektų paraiškų pateikimui

 

   Asociacija Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupė 2011 m. birželio 6-28 dienomis vykdė mokymus Kaišiadorių rajono kaimo bendruomenių nariams ir potencialiems vietos projektų vykdytojams, esantiems VVG teritorijoje, susijusius su „Vietos plėtros 2008-2014 metų strategijos“ Kvietimo Nr. 03 priemonėmis: „Prieigos prie vandens telkinių, parkų ir poilsio zonų įrengimas ir sutvarkymas“; „Sporto aikštynų, vaikų žaidimo aikštelių sutvarkymas ir įrengimas“; „Drenažo sistemų įrengimas ir (arba) atnaujinimas, geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų įrengimas ir (arba) atnaujinimas kaimo vietovėse iki 500 gyventojų“; „Etnokultūros paveldo objektų išsaugojimas“; „Tradicinių amatų centrų kūrimas“.

 

  Seminarus vedė lektoriai Vytautas Mickus ir Jūratė Čiuknaitė. Informaciniai seminarai vyko: Antakalnyje, Dovainonyse, Kaišiadoryse, Kalviuose, Kruonyje Nemaitonyse, Pakertuose, Palomenėje, Paparčiuose, Pravieniškėse, Rumšiškėse, Vilūnuose, Zūbiškėse, Žiežmariuose ir Žasliuose. Dalyviams buvo suteikta informacija apie tinkamus pareiškėjus, tinkamas vietos projekto išlaidas. Mokomieji seminarai vyko: Rumšiškėse, Kruonyje, Kaišiadoryse, Žiežmariuose ir Žasliuose. Lektoriai daug dėmesio skyrė praktinių užduočių atlikimui, dalyvius mokė kaip teisingai užpildyti vietos projekto paraiškas ir jas pateikti Kaišiadorių r. vietos veiklos grupei.

 

   Dėkojame Kruonio ir Nemaitonių seniūnams, Palomenės, Rumšiškių ir Žiežmarių kultūros centrų direktorėms, Rumšiškių vaikų dienos centro direktorei, Žaslių kultūros centro Paparčių skyriaus vadovei, Žiežmarių kultūros centro Pakertų skyriaus vadovei, Pravieniškių ir Žaslių bibliotekos bibliotekininkėms, Žaslių pagrindinės mokyklos direktorei, Kruonio gimnazijos direktorei, Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centro darbuotojams, taip pat visoms Kaišiadorių rajono kaimo bendruomenėms už skirtas patalpas mokymams, aktyvų dalyvavimą ir šiltą priėmimą.