2016 VIETOS BENDRUOMENIŲ METAI

             Prieš keletą dienų oficialiai buvo pradėti 2016-ieji Vietos bendruomenių metai, juos pradedame ir mūsų rajone. Stipri bendruomenė – tai ne tik smagūs kultūriniai renginiai, bet ir didelis postūmis ekonominei bei socialinei vietos plėtrai. Džiugu, jog mūsų rajone veikia beveik 40 vietos bendruomenių, kurios aktyviai veiklą vykdo tiek mieste, tiek kaimuose. Norisi  priminti, kad bendruomenė – tai ne tik oficialų statusą turinti organizacija, bendruomene gali būti kiekvienas aktyvus kiemas, vienos idėjos vedami kaimynai ar tiesiog bendraminčiai.
Šių Bendruomenės metų tikslas – burti žmones ir aktyvinti juos bendrai veiklai. Minėsime vietos bendruomenių metus mokyklose, diskutuosime nevyriausybinių organizacijų forume, lankysime bendruomenes atvirų durų dienose, bendrausime bendruomenėms aktualiais klausimais, kviesime bendram darbui, sportui ir žinoma, rinksime aktyviausią bendruomenę.
Kviečiame ir toliau bendruomenes išlikti tokiomis pat aktyviomis, dalyvauti skelbiamose iniciatyvose, organizuoti savas ir taip pat sėkmingai  burti bendraminčius.

 

Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus

  

Lietuvos Respublikos Seimas, 2016 m. paskelbęs Vietos bendruomenių metais, išreiškė didžiulį vietos bendruomenių darbo įvertinimą ir pasitikėjimą bendruomenėmis – pilietinės visuomenės dalimi, kuri savo nuoširdžiais darbais stiprina ne tik savivaldą, bet ir visą valstybę. Kaišiadorių rajono savivaldybės darbo grupės 2016 m. Vietos bendruomenių metų darbams ir renginiams organizuoti vardu sveikinu visus Kaišiadorių rajono gyventojus, visas mažas ir dideles bendruomenes su Vietos bendruomenių metais. Visų mūsų bendromis pastangomis tegul šie metai tampa bendrystės, atjautos, savitarpio pagalbos, susitelkimo metais. Tegul šiemet tampa svarbi kiekviena bendruomenė: nuo laiptinės, kiemo bendruomenės iki miesto bendruomenės. Rengdami Vietos bendruomenių metų programą, galvojome apie tai, kaip paskatinti labiau susidraugauti kaimynus, seniūnijos ar miestelio žmones, kartu švęsti ir kartu spręsti kasdienybės klausimus, kad visiems Kaišiadorių rajone taptų linksmiau, jaukiau gyventi. Kviečiame visus rajono žmones dalyvauti Vietos bendruomenių metų programos darbuose ir šventėse.

Tomas Vaicekauskas, Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, darbo grupės 2016 m. Vietos bendruomenių metų darbams ir renginiams organizuoti  vadovas

 

Šiais sveikinimais Kaišiadorių rajone skelbiama 

KAIŠIADORIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS VIETOS BENDRUOMENIŲ metų PROGRAMA 

 Kaišiadorių r. VVG informacija