LAPKRIČIO 26 D. ĮVYKO KAIŠIADORIŲ R. VVG STRATEGIJOS VIEŠINIMO KONFERENCIJA/XI-ASIS BENDRUOMENIŲ SUSITIKIMAS ,,NAUJASIS LEADER LAIKOTARPIS"

Lapkričio 26 d. įvyko Kaišiadorių rajono VVG Strategijos viešinimo konferencija/XI-asis bendruomenių susitikimas ,,Naujasis LEADER laikotarpis“.
Konferencijos tikslas buvo supažindinti rajono bendruomenę su naująja Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros 2015-2020 m. strategija, suburti vietos bendruomenių aktyvistus ir užbaigti 2016 – uosius – Vietos bendruomenių metus.
Renginyje dalyvavo seimo narės Laimutė Matkevičiene ir Guoda Burokienė, Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus, savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Neviera, savivaldybės atstovai, tarybos nariai, seniūnai, Nacionalinės mokėjimo agentūros atstovės Lina Gaidžiūnaitė ir Beata Zemska, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkas (Varėnos VVG pirmininkas) Povilas Saulevičius, vietos organizacijų, miesto ir kaimo bendruomenių atstovai, VVG nariai ir kiti, susiję su Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupės veikla. 


Po sveikinimo žodžių pranešimus pristatė:

VVG pirmininkė Janina Augustinavičienė. 
Tema –Projekto „ Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros 2015-2020 metų strategija“ pristatymas.
Plačiau buvo aptartos strategijos priemonės darbo vietos, intensyvumai,  pareiškėjų galimybės, teikiant vietos projektus, bei pirmo kvietimo aktualijos.

Psichologas Tomas Lagūnavičius 
Tema - „Kuo naudingos bendruomenės“? Tomas savo pranešime išdėstė psichologinį požiūrį į Kaišiadorių rajono verslo ir socialinės aplinkos stipriąsias ir silpnąsias puses,įtraukdamas į diskusiją ir renginio dalyvius. Įvardino kokios erdvės būtinos kiekvienoje
bendruomenėje.

Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas, Europos Komisijos ekspertas užimtumo ir darbo rinkos klausimais, prof., dr. Boguslavas Gruževskis.
Tema - „Darbo vietos ir Leader: ar tai suderinama?“, remdamasis dabartine
Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros strategija, įvertino strategijos įgyvendinimo galimybes darbo vietų kūrimo klausimais.

Pasibaigus pranešimams buvo apdovanoti Vietos bendruomenių metams paminėti skelbtų fotografijų konkursų laureatai:
 

1. Konkursas ŠVENČIAME VELYKAS KARTU – Darsūniškio bendruomenė
2. Konkursas TALKOS – Kaišiadorių apylinkės seniūnija
3. Konkursas PIRŠLYBŲ METAS – Kruonio bendruomenė
4. Konkursas BIRŽELIS – VAIKŲ MĖNUO – Marytė Drulienė
5. Konkursas BENDRUOMENĖS KARŪNA LIETUVAI – Anglininkų bendruomenė
6. Konkursas ŽOLINĖ – Darsūniškio bendruomenė
7. Konkursas GRYBAUJAM – Kruonio bendruomenė 
8. Konkursas VAKARAI – Pravieniškės II bendruomenė

Paskelbta Šauniausia 2016 m. Kaišiadorių rajono savivaldybės bendruomenė – VILŪNŲ KAIMO BENDRUOMENĖ.

Šiais metais Aukojimo tradiciją skyrėme Paparčių šv. Juozapo šeimos namų - Beržynės sodybos įsikūrimui. Visos dovanos buvo perduotos Paparčių šv. Juozapo šeimos namų direktorei Rūtai Kanclerytei. Džiaugiamės galėdami nors nedidele dalimi prisidėti prie kuriamų stebūklų.

Dėkojame konferencijos rėmėjams Kristinai Zazerskienei už skirtą prizą Šauniausiai bendruomenei, Žiežmarių gėlėms už gražias salės puošmenas, Kaišiadorių muziejui, Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centrui, Žaslių tradicinių amatų centrui, Mindaugui Nasevičiui už įsteigtas dovanas konkursų laureatams ir Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijai už visokeriopą paramą. 
Nuoširdus Ačiū visiems dalyviams už pastangas puoselėjant Kaišiadorių rajono VVG tradicijas ir neblėstantį aktyvumą dalyvaujant projektinėje veikloje! 
Visiems jaukaus ir ramaus švenčių laukimo.

Nuotraukos Astos Sabonytės