2010-10-08 Pasiruošimas vietos projektų paraiškų pateikimui

Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupė 2010 m. rugpjūčio 20 – rugsėjo 16 dienomis vykdė mokymus Kaišiadorių rajono kaimo bendruomenių nariams ir potencialiems vietos projektų vykdytojams, esantiems VVG teritorijoje, susijusius su „Vietos plėtros 2008-2014 metų strategijos“ Kvietimo Nr. 02 priemonėmis „Visuomeninės paskirties pastatų rekonstrukcija ir aplinkos sutvarkymas“ ir „Jaunimo ir suaugusiųjų centrų kūrimas ir jų pritaikymas visuomeninei veiklai“. Seminarus vedė lektorė Erika Ribašauskienė, jai talkino Asociacijos Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupė projekto vadovė Janina Augustinavičienė. Informaciniai seminarai vyko: Rumšiškėse, Pravieniškėse, Kruonyje, Kaišiadoryse, Žiežmariuose, Nemaitonyse, Palomenėje, Žasliuose, Paparčiuose, Kalviuose ir Vilūnuose. Dalyviams buvo suteikta informacija apie tinkamus pareiškėjus, tinkamas vietos projekto išlaidas. Mokomieji seminarai vyko: Rumšiškėse, Pravieniškėse, Kruonyje, Kaišiadoryse, Žiežmariuose ir Žasliuose. Lektorė daug dėmesio skyrė praktinių užduočių atlikimui, dalyvius mokė kaip teisingai užpildyti vietos projekto paraiškas ir jas pateikti Kaišiadorių r. vietos veiklos grupei. Užsiėmimų metu dalyviai uždavė daug klausimų seminaro vedančiosioms, aktyviai diskutavo tarpusavyje.


2010 m. rugsėjo 21 d. buvo suorganizuotas seminaras „Viešųjų pirkimų vykdymas pradedantiesiems“. Seminarą vedė viešųjų pirkimų specialistas Tomas Vasiliauskas. Seminaro dalyviai sužinojo kaip pasiruošti viešiesiems pirkimams ir kaip teisingai juos vykdyti. Lektorius pasidalino praktine patirtimi organizuojant viešuosius pirkimus, rengiant ir sisteminant pirkimo dokumentus, pristatė LR Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus.

Dėkojame Pravieniškių, Kruonio ir Nemaitonių seniūnams, Palomenės, Rumšiškių ir Žiežmarių kultūros centrų direktorėms, Žaslių kultūros centro Paparčių skyriaus vadovei, Žaslių bibliotekos bibliotekininkei, Kruonio gimnazijos direktorei, Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centro darbuotojams, taip pat visoms Kaišiadorių rajono kaimo bendruomenėms už skirtas patalpas mokymams, aktyvų dalyvavimą ir šiltą priėmimą.

p8200761p9060811