Birželio 11 dienos šeštadienio rytą, Kaišiadorių rajono kaimo bendruomenių atstovai išvyko į „LKBS SĄSKRYDIS 2022“.
Sąskrydžio tema - Savanorystės ir jaunimo metams paminėti
Aprangos kodas buvo – gėlėtas.
Kaišiadorių rajono kaimo bendruomenių delegaciją sudarė: Paparčių krašto bendruomenė, Pravieniškių bendruomenėsnės centras „Praviena“, Pravieniškių 2 bendruomenė, Vilūnų, Kruonio, Kalvių, Žaslių, Pakertų, Gudienos, Žiežmarių miesto bendruomenės, VVG atstovai ir mūsų rajone šiuo metu gyvenantys ukrainiečiai.
Iš viso apie 60 atstovų.
Už galimybę nuvykti į Respublikinį kaimo bendruomenių sąskrydį esame dėkingi Kaišiadorių rajono savivaldybei, kuri pasirūpino transportu.
Keliaujant iki Karklės kelionė neprailgo, jauniausi sąskrydžio dalyviai deklamavo eiles, dainavo daineles lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.
Kaišiadorių rajono bendruomenių komanda nuvykusi įsikūrė savo kiemelį. Komandinis darbas buvo atliktas akimirksniu, pavėsinė pastatyta, stalai, suolai surikiuoti, staltiesės užtiestos, gėlės pamerktos, vaišės išdėliotos, o giros skoniai atgaivino.
Pavėsinė buvo papuoša nuostabiais, dideliais, mažais, gyvais ir dirbtiniais gėlių žiedais, kadangi tema – gėlėta.
Nuo pat kiemelio įsikūrimo vyko komandinis darbas ir visą sąskrydį buvo visi nuostabūs, visi atsakingi, draugiški. Dalyvaudami sąskrydyje atsakingai ir garbingai nešėme Kaišiadorių rajono vėliavą. Aktyviai ir garsiai dalyvavome diskusijose. Pristatyta atnaujinta svetainė „VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra“ (www.kaimasinamus.lt). Sportinėse varžybose, kai reikėjo įveikti neįveikiamus skardžius buvote šaunuoliai, dalyvavote iš visų jėgų. Meninėje rungtyje iš visos Lietuvos dalyvaujančių rajonų buvome nepralenkiami. Pirma vieta Kaišiadorių rajono bendruomenių komandų komandai, o labiausiai Linai Brazauskaitei, Vidimantui Šmulkščiui, Erlandai Vitkauskienei, dar talkino, kažkieno dubuo, taip pats kažkas atnešė tą dubenį ir aišku Baltijos jūros smėlis, akmenukai ir vanduo, o bendrai tai „Bendruomenių džiaugsmo ašara“.

Kaišiadorių rajono du bendruomenių projektai dalyvavo konkurse „SUMANI BENDRUONĖ-PAŽANGUS KAIMAS“ buvo įvertinti ir apdovanoti:
Vilūnų kaimo bendruomenė už projektą „Vilūnų kaimo bendruomenės paslaugų centras“.
Pravieniškių kaimo bendruomenės veiklos centras „Praviena“ už projektą „Akimirkos stebuklas“.

Visi norintys galėjo išbandyti saugumo priemones ir sudalyvauti akcijoje.
Saulėti ir gėlėti linkėjimai buvo skirti Lietuvai ir Pasauliui.

Dar kartą Kaišiadorių rajono VVG dėkoja bendruomenėms taip gausiai dalyvavusioms renginyje už viską.
Iki kitų susitikimų Jūs nuostabūs

Nuotraukų galerija čia.

 

Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupės © 2022. Visos teisės saugomos