2014-2020 m. strategija

Asociacijos Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupės projekto „Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros 2015 – 2020 metų strategija“ 

Patikslinta STRATEGIJA 2024 m. sausio mėn.

Patikslinta STRATEGIJA 2023 m. balandžio mėn.

Patikslinta STRATEGIJA 2022 m. lapkričio mėn.

Patikslinta STRATEGIJA 2022 m. kovo mėn.

Patikslinta STRATEGIJA 2021 m. lapkričio mėn.

Patikslinta STRATEGIJA 2021 m. sausio mėn.

Patikslinta STRATEGIJA 2019

Patikslinta STRATEGIJA 2018 

Patikslinta STRATEGIJA 2017 

STRATEGIJA 2016 

 

 2016.09.05  Su asociacijos Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupės projekto „Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros 2015 – 2020 metų strategija“ Strategija galima susipažinti ir VVG administracijoje adresu Gedimino g. 48 Kaišiadorys.

 

2016.09.02 Asociacija Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupė su Nacionaline mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos 2016 m. rugsėjo 2 d. pasirašė paramos sutartį dėl projekto „Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros 2015 – 2020 metų strategija“ finansavimo. Projekto vertė 2 550 932,00 Eurų, projekto įgyvendinimo trukmė iki 2023 m rugsėjo 1 dienos. Projekto „Kaišiadorių rajono kaimo vietovių vietos plėtros 2015 – 2020 metų strategija“ įgyvendinimo metu bus finansuojama ne mažiau 40 vietos projektų ir sukurta ne mažiau kaip 32 darbo vietos.

 

2016.06.01 Žemės ūkio ministerijoje vykusiame projektų atrankos komiteto posėdyje patvirtinta Kaišiadorių rajono vietos veiklos grupės 2015-2020 m. vietos plėtos strategija, kuriai skirtas
maksimalus 100 balų įvertinimas !!!

 

Ačiū buvusiems ir esamiems VVG darbuotojams, buvusiems ir esamiems valdybos ir VVG nariams, Strategijos rengimo darbo grupės nariams, prisidėjusiems prie Strategijos rengimo.

 

 

Ruošiantis naujam 2014-2020 metų finansavimo laikotarpiui, birželio-liepos mėnesį vyko susitikimai Kaišiadorių rajono savivaldybėje ir kaimo bendruomenėse.

Savivaldybėje vykusiame susitikime dalyvavo rajono valdžia, savivaldybės atstovai, bendruomenių pirmininkai. Buvo aptartos verslo galimybės rajono mastu, išsakyti lūkesčiai.

Paparčių seniūnijos gyventojai pasidžiaugė įgyvendintais bendruomenės, parapijos ir mokyklos projektais, vykdomais verslais. Papartiškiai išsakė nemažai verslo galimybių idėjų, kad Paparčiai taptų patrauklesni turistams, kurių čia nemažai apsilanko. Išgirdome ir problemas, kurios neduoda ramybės Paparčių ir aplinkinių kaimų gyventojams: trūksta socialinės infrastruktūros paslaugų, nėra asfalto „Kazokiškės – Paparčiai“, kaimo gyventojams trūksta žinių apie naujų produktų ir paslaugų rinkas, žaliavas, trūksta partnerystės tarp kaimų, žinių apie vietos technologijas, didelis socialinių pašalpų gavėjų skaičius, trūksta bendradarbiavimo tarp vienuolyno, kaimo gyventojų ir ūkininkų, nėra nuolat vykdomų edukacinių programų ir vietinių gidų, turizmo maršrutų ir kt.

Pakertų bendruomenėje vykusio susitikimo metu aptarėme bendruomenei skaudžias temas: seni, apleisti, neaišku kam priklausantys pastatai, neasfaltuotos kai kurios kelio atkarpos. Išgirdome, kokius verslus norėtų kurti bendruomenės nariai, kokie šio kaimo vietovės privalumai bei trūkumai.

Žiežmariuose diskutavome, ką turi ir ko trūksta gyventojams, kad jie, įsikūrę pusiaukelėje tarp didžiųjų Lietuvos miestų, išnaudotų visas galimybes tapti traukos centru, o ne tik miesteliu tarp Vilniaus ir Kauno. Diskutavome apie užimtumo galimybes vaikams ir jaunimui, saugumo problemas, galimybes dirbti, kurti savo verslą, įsidarbinti bei galimybes sulaukti gražios senatvės, kuri leistų kokybiškai ilsėtis.

Anglininkuose vykusio susitikimo metu, gyventojai džiaugėsi jau nuveiktais darbais, sėkmingai įgyvendintais projektais, įgyta patirtimi. Bendruomenėje daug aktyvių žmonių, kurie turi daug idėjų naujiems projektams. Gyventojai didžiuojasi gražiu kraštovaizdžiu, vietiniais amatininkais ir verslininkais, kurie galėtų pritraukti daugiau turistų į jų kraštus.

Darsūniškis išskirtinis savo geografine padėtimi – kaimas išsidėstęs ant Nemuno kranto. Gyventojai įžvelgia didžiausią problemą, jog kaime mažėja gyventojų. Bendruomenės nariai nestokoja idėjų, kaip būtų galima pagyvinti gyvenimą kaime, atnaujinant daugybę verslų ir taip pritraukiant į kaimą naujų gyventojų ar svečių, turistų.

Kruonio gyventojai išsakė kelias problemas, kurios jiems labai aktualios – nedarbas pačiame Kruonyje, nėra galimybės visuomeniniu transportu važinėti dirbti į kitus miestus, miestelyje nėra kanalizacijos, ūkinių prekių parduotuvės, trūksta žinių verslo pradžiai.